[trx_widget_audio scheme=”default” url=”https://sorinchelmu.ro/wp-content/uploads/2017/11/sample-melody.mp3″]

În contextul actual al provocărilor economice, județul Vaslui necesită soluții inovatoare și eficiente pentru a-și revigora economia. În acest sens, Programul nostru de administrare judeteana, aducem în atenție o serie de măsuri strategice menite să stimuleze creșterea economică și să asigure un viitor prosper pentru regiune. Iată câteva dintre soluțiile propuse care vizează dezvoltarea economică a Vasluiului, având la bază principii de sustenabilitate, suport pentru întreprinderile locale și îmbunătățirea infrastructurii.

PARCUL INDUSTRIAL

Judetul Vaslui are nevoie de o directie noua pentru viitorul sau. De aceea, impreuna cu mai multi

specialisti, am stabilit ca prioritar parcului industrial TEHNOPOLIS. Situat in vecinatatea comunei Albesti, la intersectia drumurilor nationale si a nodurilor feroviare/rutiere, acest parc industrial are capacitatea sa atraga si sa sustina dezvoltarea pe care ne-o dorim pentru judetul Vaslui. Prin accesarea de fonduri europene, fonduri guvernamentale certe, cat si reorientarea resurselor financiare din judetul Vaslui, acest proiect va deveni o realitate. Exista bineinteles deschidere si pentru investitori din Vaslui si din afara lui, care cred in capacitatea acestui proiect de a creea plus valoare.

Viziunea noastra este de a creea o societate in care actionarul majoritar va fi Consiliul Judetean Vaslui, care sa coordeze activitatea parcului si sa asigure sustenabilitatea proiectului dupa derulare. Toate detaliile vor fi stabilite in timp util, insa pana atunci puteti gasi cateva aspecte generale

Informatii utile parcul industrial TEHNOPOLIS

  • Locatie – com. Albesti, jud. Vaslui
  • Suprafata proiect – 25 ha
  • Cladiri aflate in parc – hale de productie, hale de depozitare, spatii de incarcare si descarcare, zone de transport multimodale, cladiri de birouri
  • Buget – 40-50 milioane euro

PARC LOGISTIC

Un fiu al orasului Husi, Nicolae Malaxa, a crezut in inovatie si a cladit o intreaga industrie in Romania. In Husiul zilelor noastre, eu impreuna cu echipa mea, am stabilit ca prioritate zonala constructia unui parc logistic inovativ intitulat LOGIPOLIS care sa aduca plus valoare si locuri de munca zonei Husi. Astfel devine vitala redeschiderea caii ferate de la Husi spre trafic si transport, cu tendinta de a fi folosita pentru schimburi de produse, transport materiale de constructii spre si dinspre Republica Moldova. Hubul de transport va fi unul multimodal, insumand atat componenta feroviara, cat si cea rutiera, spatii de depozitare si transbordare rutier-feroviar.

Intocmai ca si in cazul parcului industrial TEHNOPOLIS, focusul nostru este de a creea o societate in care actionarul majoritat va fi Consiliul Judetean Vaslui, care sa coordoneze activitatea parcului si sa asigure pasii de urmat pentru viitoare lui dezvoltare.

Bugetul necesar demararii proiectului va fi asigurat din resurse judetene, guvernamentale certe si fonduri europene, cu un focus pe atragerea de investitori locali si externi.

COMPLEX AGROINDUSTRIAL

Resursele agricole sunt subapreciate valoric in judetul Vaslui, iar ca specialist in domeniul agricol nu pot lasa acest lucru sa continue. Impreuna cu mai multi specialisti, colegi din domeniile in care am activat si activez, vreau sa punem bazele unui complex agroindustrial intitulat AGROPOLIS care sa creeze premisele dezvoltarii unui sector de activitate de mare potential la noi in judet.

Compania cu actionar majoritar Consiliul Judetean Vaslui, AGROPOLIS va gestiona resurse agroalimentare valorificate deficitar in Vaslui. Dispunand de silozuri si spatii de depozitare (ambientale si refrigerate) in punctele strategice, respectiv zona Negresti,zona Murgesti, zona Husi, societate comerciala va cumpara si/sau va depozita de la fermieri produsele lor/materia lor prima la preturi superioare celor disponibile in mod normal la momentul cand trebuie sa isi vanda produsele si va vinda/comercializeze aceste produse primare la momentul cel mai bun, la pretul cel mai bun catre cei care se vor ocupa de procesare in asa fel incat sa avem un maxim de avantaj in special pentru fermierii vasluieni, cat si pentru succesul proiectului in sine.

Leave A Comment